Kayak Green Vision

Kajak Avanture na Jezerima - ostala jezera

Kajak avantura na Srebrnom jezeru

Srebrno jezero se nalazi na desnoj obali Dunava, na stotinjak kilometara od Beograda i samo 2 kilometara od Velikog Gradišta. Pravo mesto za odmor i rekreaciju, prostupačno i za svačiji džep.
Temperatura vode u julu i avgustu je i više nego prijatna, pa je jezero privlačno kupačima koji ga bukvalno preplave.
Jezero reklamirano kao „srpsko more” pravi je turistički dragulj sa akva parkom.

Kajak avantura na Palićkom jezeru

Palićko jezero spada u turistički najposećenija mesta u Srbiji i po svojoj lepoti i uređenosti može da stane rame uz rame sa svetskim centrima. Nalazi se u Vojvodini, na 8 kilometara od Subotice.
Reč je o najvećem prirodnom jezeru u Srbiji.
Jezero je privlačno pre svega kupačima jer ima tri uređene plaže i toplu vodu.
Osim voznje kajaka -kanua, ovde možete ići i u razgledanje prirode, na posmatranje ptica i foto-safari.
U blizini je i istoimeni zoološki vrt, a blizu je i granica sa Mađarskom.

Kajak avantura na Vlasinskom jezeru

Ako želite da vidite nešto zaista neobično, ovo je pravo mesto za vas!
I kad vaši prijatelji budu pokazivali fotografije sa mora, vi ćete moći da se pohvalite da ste bili na jezeru koje ima prava „plutajuća ostrva”!
Vlasinsko jezero je akumulaciono jezero na jugoistoku Srbije. Jezero se nalazi na području opštine Surdulica na 1.204 m nadmorske visine. Reč je o veštačkom jezeru nastalom sredinom ’50-ih godina prošlog veka.
A „plutajuća ostrva”?! To su zapravo delovi treseta koji su se otkinuli sa dna jezera. U početku su ova ostrva vezivana za obalu, da bi se od sredine ’70-ih uočila njihova jedinstvenost. Danas ih ima po celom jezeru, ukrašena su mnoštvom vrba i breza i predstavljaju prave male pokretne oaze.
Na sve to, jezero ima i dva „stalna” ostrva – Stratoriju i Dugi del.

Kajak avantura na Belocrkvanskim jezerima

Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara istočno od Beograda. Uz sam grad smešteno je sedam veštačkih jezera nastalih vađenjem šljunka sa ovog područja.
Okolina je poslednjih godina dobro uređena, a pored Glavnog (Gradskog) jezera izgrađeno je i autokamp naselje, tuševi i delimično betonirana plaža. Ako ste od onih koji više vole prirodne plaže, na ostalim jezerima one su i dalje peščane.

Kajak avantura na Gružanskom jezeru

Gružansko jezero je akumulaciono jezero koje opštinu Kragujevac, od koga je udaljeno 20 kilometara,
napaja pijaćom vodom.
Širina jezera iznosi od 300 do 2800 metara. Dužina jezera je 10 km. Površina jezera je skoro 900 hektara, dok je prosečna dubina između 3 i 30 metara.